Het geheel verbouwde stadhuis van Leiden is op zaterdag 24 en zondag 25 september het epicentrum van de allereerste editie van de 100 Bruggenloop in Leiden. De ruim 1600 wandelaars en hardlopers, en alle vrijwilligers, worden ontvangen in nieuwe centrale hal op de begane grond. Start en finish zijn op de Vismarkt direct naast de ingang van het stadhuis, tussen de Visbrug en de Koornbrug.

Fleur Spijker, wethouder Sport van de gemeente Leiden: “Het is mooi dat het verbouwde stadhuis zo kort na de ingebruikname al dienst kan doen als ‘huis van de stad ‘. Dat was een van de redenen voor de grootscheepse verbouwing. Dat we gelijk 1600 lopers mogen verwelkomen is prachtig. Het evenement geeft inwoners en bezoekers op een unieke sportieve manier de gelegenheid om Leiden als historische waterstad te ontdekken.”

Wethouder Spijker zal op zondagochtend rond 09.45 uur de eerste medailles overhandigen aan de eerste lopers die de honderd bruggen hebben getrotseerd.

Frank van Leeuwen, organisator van de 100 Bruggenloop: “We zijn heel blij dat we het stadhuis mogen gebruiken. Voor de deelnemers is het een mooie gelegenheid om eens een kijkje te nemen in dit mooi verbouwde gebouw. En voor ons als organisatie is het een hele fijne plek voor de de ontvangst en registratie van alle 100 Bruggenlopers, met twee van de meest iconische bruggen van de stad direct naast de deur.”

leave a comment