De inschrijving voor de tweede editie van de 100 Bruggenloop is geopend! Je kunt weer meedoen aan de wandeltocht op zaterdag 23 september of de hardlooptocht op zondagochtend 24 september. Op beide dagen kun je kiezen tussen twee afstanden: de 10 kilometer met 50 bruggen en de 19 kilometer met 100 bruggen. Op zondag starten we in drie waves per afstand. Je kunt je hier inschrijven.

De start is weer op de Vismarkt, bij het stadhuis. De route voert eerst door de Hortus Botanicus en langs het Rapenburg. Daarna gaan we naar de bruggen over de noordelijke singels en en de noordelijke vestinggracht. Bij de Rembrandtbrug over het Galgewater slaan de 10 kilometerlopers af naar de finish op de Vismarkt. De 19 kilometer gaat door naar de zuidelijke singels en de Havenwijk rondom de Meelfabriek om via de bruggen over de Oude Rijn weer naar de Vismarkt te lopen.

Al met al weer een zeer afwisselende tocht langs en over de pittoreske grachten, singels en rivieren van Leiden, over trapjesbruggen, hefbruggen, rolbasculebruggen, boogbruggen, langs talloze prachtige monumenten, door fraaie stadsparken. Leiden op zijn best!

leave a comment