We kijken als organisatie met een goed gevoel terug op de eerste 100 Bruggenloop afgelopen weekeinde. We mochten op zaterdag een kleine 1100 wandelaars en op zondag een kleine 700 hardlopers begroeten. We zagen veel blije gezichten van deelnemers bij de finish die we de welverdiende medaille met daarop de Koornbrug mochten uitreiken. We zijn blij met het cijfer dat we in de evaluatie van de deelnemers ontvingen: een 8,5. Maar ook met de tips die we kregen om de organisatie bij de tweede editie nog strakker te krijgen.

Op zaterdag startten we met regen, maar werd het gelukkig snel droog. Op zondag hadden we een zonnige dag, met ideale temperaturen voor hardlopen. Mede daardoor hadden de fijne vrijwilligers van de EHBO niet zo heel veel te doen: een vinger uit de kom na een valpartij en een paar blauwe plekken en schaafwonden.

Voor de registratie en organisatie mochten we de fraai vernieuwde centrale hal van het Stadhuis gebruiken van de gemeente Leiden. Daar waren we bijzonder blij mee. Wethouder Fleur Spijker van Sport reikte op zondag de medailles uit aan de eerste binnenkomende 19 kilometerlopers, die de 100 bruggen in een uur en een kwartier over waren. Ook de Hortus Botanicus en de Meelfabriek waren een grote steun voor ons: we mochten eenmalig over hun terreinen lopen en beide passages werden door de deelnemers als hoogtepunten ervaren.

Last but not least een woord van dank aan alle vrijwilligers die op vrijdag, zaterdag en zondag enorm goed werk verrichtten! Volgens de deelnemers in de evaluatie was de vriendelijkheid en de behulpzaamheid waarmee ze geholpen werden een van de meest positieve punten. We hopen volgend jaar samen weer een mooi evenement neer te kunnen zetten!

leave a comment