Unieke loop over 100 bruggen

Nederland is een uniek hardloop- en wandelevent rijker. De 100 Bruggenloop voert je over honderd (100!) bruggen dwars door de historische binnenstad van Leiden. Na een geslaagde eerste editie in 2022 gaan we op 23 en 24 september 2023 op voor de tweede ronde!

Je loopt over eeuwenoude stenen boogbruggen en gloednieuwe Singelparkbruggen, over hefbruggen en trapjesbruggen, rolbasculebruggen en draaibruggen. Over smalle bruggetjes van nog geen meter breed, over steile bruggen met een stijgingspercentage van 13%, over hoge bruggen van meer dan 4 meter. Van de Nieuwe Rijn tot de Oude Rijn, van de Korte tot de Lange Mare, van de Morssingel tot de Zijlsingel. 

Al lopend over en langs de Leidse grachten, trekvaarten, rivieren en singels trekt de stad in al haar glorie aan je voorbij. Musea, monumenten, molens, Meelfabriek, Singelpark, Hortus Botanicus, Academiewijk, Cultuurkwartier, Nieuw Leyden. En die 100 bruggen dus. Een unieke loop ook voor je kuiten, die honderd keer bruggetje op, bruggetje af zullen gaan.

Voor hardlopers én wandelaars

Wandelaars zijn van harte welkom op zaterdag 23 september 2023. De uitdaging is natuurlijk om over alle 100 bruggen te lopen, maar je kunt ook voor een verkorte route van 10 kilometer met 50 bruggen kiezen.

Hardlopers kunnen op zondagmorgen 24 september 2023 kiezen uit 19 kilometer (100 bruggen) of de kortere variant van 10 kilometer (50 bruggen).

Kom over de brug en schrijf je nú in voor de tweede editie van de 100 Bruggenloop. En wees er snel bij, want ook de kaartverkoop loopt hard.